Aplicație pentru utilizatorii infrastructurii rutiere din România

Ministerul Transporturilor intenţionează să realizeze în colaborare cu Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) o aplicaţie informatică pentru utilizatorii infrastructurii rutiere din România, a declarat, miercuri, Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

‘Ministerul Transporturilor intenţionează să realizeze o aplicaţie de interes pentru utilizatorii traficului pe infrastructura rutieră, iar atunci avertizările generale şi de tip nowcasting, acele avertizări de vreme severă imediată, fie că ne aflăm în anotimpul de iarnă sau în cel de vară, vor fi foarte utile fiecărui călător’, a spus Mateescu, la finalul conferinţei de lansare a aplicaţiei Inovagria Meteo destinată fermierilor români.

Întrebată când va fi lansată o astfel de aplicaţie, şeful ANM a precizat că acest lucru depinde de implicarea şi coordonarea Ministerului. ‘Noi punem la dispoziţie datele. Am avut deja o primă întâlnire tehnică de lucru, dar depinde de implicarea şi coordonarea Ministerului Transporturilor. Cu siguranţă va fi o aplicaţie foarte utilă’, a precizat Mateescu.

ANM şi Siveco România au lansat miercuri aplicaţia Inovagria Meteo, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a cunoaşte în orice moment starea vremii, presiunea atmosferică, umiditatea aerului şi a solului, viteza vântului sau rezerva de apă din sol la nivelul oricărei localităţi din România.

Fermierii români – şi nu numai ei – pot primi aceste informaţii pentru suma de 9,95 euro/an.

Aplicaţia poate fi descărcată de pe Google Play şi utilizată gratuit timp de o săptămână, respectiv până pe 14 septembrie.

Related posts