Acțiunile Otokar cresc după ce compania a fost singura care a depus ofertă la licitația organizată de MApN pentru autovehicule 4×4

Acțiunile Otokar cresc pe bursă după ce compania turcă a fost singura care a depus o ofertă comercială la licitația organizată pentru înzestrarea Armatei Române cu autovehicule tactice blindate de tip ușor (ATBTU), transmite Bloomberg.

Programul, derulat de Ministerul Apărării Naționale (MApN) prin intermediul companiei sale Romtehnica, are o valoare de 4,58 de miliarde de lei fără TVA.

MApN anunța, în 2022, că România vrea să achiziționeze 1.059 de vehicule 4×4 în nouă configurații. Alte companii interesate de program s-au retras din cauza condițiilor impuse. Printre acestea s-au numărat Oshkosh Defence (SUA), Arquus (Franța) și Nurol Makina (Turcia).

MApN vrea, printre altele, ca de la vehiculul cu numărul 279 încolo unitățile să fie asamblate pe teritoriul României. Mai mult, industria locală de apărare trebuie să fie implicată în întreținerea vehiculelor, ia programele software necesare să fie dezvoltate de companii din România.

Related posts