A fost deschisă circulaţia pe Pasajul Domneşti de pe Centura Capitalei

Pasajul Domneşti din Bucureşti a fost deschis circulaţiei rutiere, vineri. Acesta reprezintă o investiţie de peste 90 milioane lei fără TVA, care a eliminat un blocaj în traficul rutier din Capitală. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că acesta este un moment aşteptat de ani de zile.

Sorin Grindeanu a anunţat, pe pagina sa de Facebook, deschiderea Pasajului Domneşti din Bucureşti şi a publicat imagini video cu primele maşini care au circulate pe noul drum.
”Circulaţia pe Pasajul Domneşti a fost deschisă! Este un moment aşteptat de ani de zile atât de cei care locuiesc în zonă, cât şi de cei care tranzitează Centura Capitalei. Prin deschiderea circulaţiei pe acest pasaj este eliminat un punct de blocaj care, mulţi ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii Bucureşti. După deschiderea circulaţiei inclusiv pe pasajele Berceni şi Olteniţa, ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureştiului vor fi eliminate”, a precizat Grindeanu, pe Facebook.

Potrivit CNAIR, Pasajul suprateran Domneşti are o lungime de 0.536 km şi lucrările au fost finanţate prin POIM, fonduri externe nerambursabile 2014-2020, cu valorea de 91.552.381,90 lei fără TVA.

Antreprenorul desemnat să realizeze acest proiect a fost Asocierea SC STRACO Group SRL – SC COMNORD SA – SC SPECIALIST Consulting SRL.

”Având în vedere că liderul Asocierii, SC Straco Grup SRL, a intrat în procedură de insolvenţă, şi neavând capacitatea financiară pentru continuarea lucrărilor, s-a găsit o soluţie de includere a unui subantreprenor, respectiv SC Tracon SRL, care în luna decembrie 2020, a preluat lucrările asumându-şi finalizarea lucrărilor de construcţie a Pasajului Domneşti. Menţionăm că pasajul Domneşti, împreună cu alte obiective de infrastructură, a fost gândit şi implementat de CNAIR la sfârşitul anului 2017 pentru fluidizarea traficului la nivelul municipiului Bucureşti”, precizează Ministerul Transporturilor.

Pasajul suprateran de la Domneşti, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, se află la intersecţia dintre Strada Prelungirea Ghencea – DJ602 şi Centura Bucureşti.

Related posts